Gelibolu Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Gelibolu Ziraat Odası > Haberler > 14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü etkinlikleri çerçevesinde her yıl düzenlediğimiz, dualarla birlikte çiftçimize ve halkımıza ikram ettiğimiz pilav dağıtımını yapmış bulunuyoruz

Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun (IFAP) kuruluş tarihi olan 14 Mayıs, 1984 yılından beri her yıl ‘’Dünya Çiftçiler Günü’’ olarak kutlanmaktadır.

IFAP’ın 14 Mayıs 1984 yılında Hindistan’da yapılan Genel Kurulunda, Çiftçilik mesleğine ve sorunlarına tüm dünyada farkındalığı artırmak amacıyla 14 Mayısın Dünya Çiftçiler günü olarak kutlanması teklif edilmiş ve kabul edilmiştir.

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü IFAP’a üye tüm ülkelerde aynı zamanda kutlanmasına başlanmıştır. Bu günde gerçekleştirilecek çeşitli faaliyetlerle dünyanın her tarafında tarımsal üretim yaparak, insanlığın ihtiyaç duyduğu gıda üretimini gerçekleştiren çiftçilik mesleğinin toplum için taşıdığı önemin ortaya konulması ve tarımın dolayısı ile çiftçilik mesleğinin sorunlarına kamuoyunun dikkatlerinin çekilmesi hedeflenmiştir.

Dünyada milyarlarca insan çiftçilerin yaptıklarına bağımlıdır. Dünya nüfusundaki aşırı artış nedeniyle önümüzdeki 30 yıl içersinde dünya nüfusunun  9 milyara ulaşması beklenmektedir. Beklenen nüfusun beslenmesi için geçen 10.000 yılın toplamından daha fazla gıda üretimine ihtiyaç duyulmaktadır.

 Bütün zorluklara, sorunlara rağmen inatla üreten, alınteri döken ve karşılığını alamayan çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü kutlu olsun!